Πούτιν και Ερντογάν εγκαινιάζουν τον Turkish Stream και συζητούν για Συρία και Λιβύη

Πούτιν και Ερντογάν εγκαινιάζουν τον Turkish Stream και συζητούν για Συρία και Λιβύη

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ρώσο-τουρκικής συνεργασίας, καθώς και επίκαιρα διεθνή ζητήματα, ανάμεσά τους η κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη

Η αυριανή είναι η δωδέκατη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Πούτιν στην Τουρκία ως αρχηγός κράτους και η ένατη αφότου εξελέγη πρόεδρος το 2012 για τρίτη θητεία.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πριν δύο ημέρες, στις 5 Ιανουαρίου, ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία, προτίθεται να συζητήσει μαζί του περιφερειακά ζητήματα και είχε εκφράσει την ελπίδα ότι θα καταφέρει, μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο, «να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι