Πούτιν: Να ξεκινήσει άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός

Πούτιν: Να ξεκινήσει άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επισπεύσουν στην Ρωσία το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού από την ερχόμενη εβδομάδα, φροντίζοντας ταχύτατα για την προετοιμασία των αναγκαίων υποδομών, ενώ εκθείασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι είναι το καλύτερο εμβόλιο στον κόσμο.

«Ήδη ξεκινήσαμε τον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό. Τώρα πρέπει να περάσουμε από τον ευρείας κλίμακας στον μαζικό εμβολιασμό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής τηλεδιάσκεψης. Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους είπε: «Σας παρακαλώ από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού, και να καταρτισθεί το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, όπως γίνεται και με τις άλλες ασθένειες, για παράδειγμα με την γρίπη».

Ο ευρείας κλίμακας εμβολιασμός των πολιτών στην Ρωσία είχε ξεκινήσει στην Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου Ο Πρόεδρος Πούτιν αναφερόμενος στον ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, είπε πως θεωρεί ότι το ρωσικό εμβόλιο έδειξε ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο και πως τα πλεονεκτήματα του πλέον είναι προφανή.

«Το ρωσικό εμβόλιο, είναι πλέον εντελώς προφανές, αλλά αυτό πιστεύαμε και από την αρχή και αποδεικνύεται στην πράξη, είναι νομίζω το καλύτερο στον κόσμο. Κανένα άλλο σκεύασμα δεν επιδεικνύει τέτοιο επίπεδο προστασίας και τέτοιο βαθμό ασφαλείας», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να μελετηθεί και το πώς το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα δράσει σε περίπτωση πολλαπλών μεταλλάξεων του ιού. Παράλληλα ο πρόεδρος Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι σε μερικές χώρες παρατηρείται έξαρση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, η οποία «δεν είναι σαφές αν σχετίζεται με τις νέες μεταλλάξεις ή με το ότι τις ημέρες των εορτών δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι