Πούτιν προς Μακρόν και Μέρκελ: Απαράδεκτες οι πιέσεις στη Λευκορωσία

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισε ότι παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας και άσκηση πιέσεων στην ηγεσία της χώρας θα ήταν απαράδεκτες.

Τα ανωτέρω αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία επισης επισημαίνεται ότι και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ταχύτερη διευθέτηση της κρίσης στην Λευκορωσία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της Γαλλίας.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρώσος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Καγκελάριο της Γερμανίας, στην οποία είπε τα ίδια, ότι δηλαδή «οιαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας θα ήταν απαράδεκτη».

Και για Λιβύη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με τον Εμμανουέλ Μακρόν και για την κρίση στην Λιβύη. «Συνεχίστηκε η αναλυτική ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα της λιβυκής κρίσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία τονίζεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε διάφορα επίπεδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι