Κανονικό ποδοπάτημα στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν (video)

Κανονικό ποδοπάτημα στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο πλήθος χιλιάδων Αφγανών να προσπαθεί να διαφύγει στο Πακιστάν, μέσω του συνόρου Σπιν Μπολντάκ-Τσαμάν τα τελευταία 24ωρα.

«Το ποδοπάτημα και η κοσμοσυρροή σε θερμοκρασίες που θυμίζουν καμίνι στο συνοριακό πέρασμα δημιουργούν το ίδιο άσχημες ή και χειρότερες συνθήκες από εκείνες που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ» αναφέρει το πρακτορείο EHA.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TRT από το σημείο, χιλιάδες άνθρωποι περνάνε καθημερινά το σύνορο Σπιν Μπολντάκ-Τσαμάν, ένα από τα βασικά νόμιμα σημεία διέλευσης μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Ωστόσο, ενώ πριν την επέλαση των Ταλιμπάν και την κατάληψη της εξουσίας από τους ισλαμιστές ο αριθμός των ατόμων που διέρχονταν από το σημείο κυμαινόταν γύρω στους 4.000 ανά ημέρα, πλέον έχει εκτοξευθεί περίπου στους 18.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το theconversation.com, το Πακιστάν είναι η χώρα που δέχτηκε – μακράν – τους περισσότερους Αφγανούς πρόσφυγες το 2020. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα με τα πόδια, περνώντας τα σύνορα με το Πακιστάν και το Ιράν. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται στην 22η θέση αυτής της λίστας, η οποία δεν περιλαμβάνει αιτούντες άσυλο, ενώ η χώρα μας εμφανίζεται στην 7η θέση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι