Πράσινη Αριστερά: Η κυβέρνηση ανήγαγε την διαφθορά σε επιστήμη
03/07/2025
Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της Πράσινης Αριστεράς:
“Η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις, στο πολιτικό μας σύστημα, είναι αυτό που μας χρεοκόπησε ως χώρα.
Και η κατάσταση συνεχίζεται… Η κυβέρνηση, μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης, έχει καταφέρει να ανάγει την διαφθορά σε επιστήμη μέσω του “επιτελικού κράτους”.
Ένα εφεύρημα προκειμένου οι ολίγοι (ολιγάρχες) να διαμορφώνουν μηχανισμούς συγκεντρωτικούς και ανεξέλεγκτους, ώστε όπου υπάρχει χρήμα να το ελέγχουν άμεσα. Δηλαδή ξαναγυρίσαμε στην εποχή του “Γκρούεζα”.
Είναι δε, τόσο το θράσος τους που από θιασώτες του πλιάτσικου προσπαθούν να εμφανιστούν ως θεματοφύλακες του δημόσιου χρήματος. Μας ζητούν δηλαδή να βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Σήμερα τα διαχρονικά προβλήματα του πολιτικού μας συστήματος αντί να λύνονται, όπως ευαγγελίζεται η κάθε κυβέρνηση, οπισθοδρομούν με επώδυνο τρόπο για την κοινωνία και τους πολίτες και έχουν καταντήσει την Ελλάδα μία διεφθαρμένη τριτοκοσμική χώρα. Όλα αυτά εις βάρος της Δημοκρατίας μας. Διαμορφώνουν δε τους όρους να πάμε σε δυσκολότερες μέρες.
Η κατάσταση χρόνια. Η εκάστοτε κυβέρνηση ταυτίζεται, χειραγωγεί και λαφυραγωγεί το κράτος. Το κράτος όμως, ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική τους πεποίθηση. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έρχεται να εφαρμόσει μεν το πολιτικό της σχέδιο, το κράτος όμως δε, να συνεχίζει με τις δημοκρατικές δομές του, ανεξάρτητα του πότε θα γίνουν εκλογές ή ποιος κυβερνά.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει:
Να καταργηθεί το προνόμιο της εκάστοτε κυβέρνησης να διορίζει τις διοικήσεις των κρατικών -κι όχι μόνο- οργανισμών. 15.000 θέσεις, έμμισθες ή με αποζημιώσεις, δίνουν την δυνατότητα της άμεσης χειραγώγησης τις δομές του κράτους. Μία κυβέρνηση για να κυβερνήσει χρειάζεται το πολύ τριψήφιο αριθμό πολιτικών προσώπων.
Οι Ανεξάρτητες Αρχές να μην διορίζονται από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία.
Οι διαγωνισμοί -σε όλα τα επίπεδα- να διενεργούνται από Ανεξάρτητες Αρχές. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση μόνο να προτείνει.
Στο δια ταύτα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ:
Μητρώο Αγροτών που έχουν ως κύρια εργασία “αγρότης“ και που δικαιούνται όλα τα προνόμια του πρωτογενούς τομέα.
Ακριβής προσδιορισμός (για όλη την χώρα) των χρήσεων γης στον πρωτογενή τομέα
Η αγροτική γη να χρησιμοποιείται από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες στο σύνολο της, ανεξάρτητα του ποιος είναι ιδιοκτήτης. Έτσι θα ξεπεραστεί και η εγκατάλειψη της αγροτικής γης δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε πως το μελλοντικό πρόβλημα θα είναι η τροφή.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, με συνέπεια θα συνεχίσει να δημιουργεί πολιτικό έργο και καλεί όσους συμφωνούν με αυτόν τον τρόπο πολιτεύεσθαι, να διαμορφώσουμε το καινούργιο στο πολιτικό μας σύστημα, που φυσικά θα είναι κα διαφορετικό, μέσα από μία συνεργατική λογική πολιτεύεσθαι για την Δημοκρατία μας”