Πράσινη Αριστερά: Οι αγρότες ξανά στους δρόμους

Πράσινη Αριστερά: Οι αγρότες ξανά στους δρόμους
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Απόστολος Ντόμαλης

Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου:

“Για μια ακόμα χρονιά αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς αναγκάζονται να κλείσουν τους δρόμους, αφού τα βασικά τους προβλήματα κάθε χρόνο …. λύνονται και μένουν άλυτα, με αποτέλεσμα η επιβίωσή τους να γίνεται δύσκολη. Έρχονται και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και αποτελειώνουν το κακό.

Τώρα αρχίζουν στη Θεσσαλία τα έργα αποκατάστασης των υποδομών, 2 χρόνια μετά, οπότε και αυτός ο χειμώνας θα μας βρει ανέτοιμους να τα αντιμετωπίσουμε. Αντί για παραγωγική ανασυγκρότηση στον αγροδιατροφικό τομέα που να δημιουργήσει συνθήκες για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας, και προστασία της δημόσιας υγείας με σεβασμό στο περιβάλλον …. εν τέλει βλέπουμε το ίδιο έργο ξανά.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει την συγκρότηση του αγροδιατροφικού τομέα, με σκοπό την μεγαλύτερη -το δυνατό- επάρκεια στα βασικά διατροφικά είδη, την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Συγκεκριμένα προτείνουμε:

  • Ενίσχυση της αυτάρκειας σε βασικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα.
    Ικανοποιητικό εισόδημα για τους απασχολούμενους στους κλάδους αγροτικής παραγωγής.
    Προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της δημόσιας υγείας.
    Απαραίτητη όμως είναι και βασική η ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, ρεύμα).
    Τιμές προϊόντων και εισόδημα που να καλύπτει το κόστος παραγωγής.
    Άμεση καταβολή όλων των χρεωστούμενων (αποζημιώσεις, ενισχύσεις).
    Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για το 2025.
    «Κούρεμα» μεγάλου μέρους του κεφαλαίου των χρεών.
    Προστασία από φυσικές καταστροφές και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.
    Άμεσος εμβολιασμός των ζώων με δωρεάν εμβόλια για την ευλογιά.
    Αποκατάσταση έργων υποδομής.
    Διαλεύκανση σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ και επιστροφή χρημάτων στους πραγματικούς δικαιούχους.
    Να μην πληρώσουν οι αγρότες τα πρόστιμα της Ε.Ε.
    Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών.
    Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» , η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων.

Αν δεν γίνουν αυτά ας μην περιμένει η κυβέρνηση τη διακοπή των κινητοποιήσεων. Έχει συσσωρευθεί πολύς θυμός και οργή. Αυτή τη φορά οι αγρότες δεν θα ξεγελαστούν. Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει τους αγώνες τους και ζητά άμεσα να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx