Πρεμιέρα για τις πανελλαδικές της πανδημίας

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Με τη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία άρχισαν οι πανελλαδικές, οι πρώτες με μειωμένο αριθμό εισακτέων αλλά και οι πρώτες μετά τον πλήρη αντίκτυπο της πανδημίας στη χώρα. Πέρσι τα παιδιά είχαν χάσει μόνον δύο μήνες και το ψυχολογικό κλίμα ήταν καλύτερο, καθώς η χώρα είχε βγει από ένα σχετικό ήπιο κύμα λοιμώξεων με πολύ χαμηλούς επιδημιολογικούς δείκτες. Εδώ μπορείτε να δείτε τα θέματα που έπεσαν.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν αύριο Τρίτη, ενώ οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Γενικών Εσπερινών εξετάζονται σήμερα στην Έκθεση, που συνδυάζεται πλέον με το μάθημα της Λογοτεχνίας. Πάνω από 100.000 παιδιά αναμένεται να συμμετάσχουν και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 π.μ. και η εξέταση κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από ειδικά μαθήματα όπως το αρχιτεκτονικό σχέδιο όπου υπάρχει περιθώριο τεσσάρων ωρών. Φέτος ισχύουν για πρώτη φορά τα self test προ εξέτασης. Από σήμερα και έως το Σάββατο 19 Ιουνίου θα διατεθούν από τα φαρμακεία (σε εργάσιμες ώρες) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις ισάριθμες επόμενες εβδομάδες, δηλαδή εκείνες που αρχίζουν από 21 Ιουνίου, 28 Ιουνίου και 5 Ιουλίου.

Τι ισχύει για τα τεστ

Για τη συμμετοχή τα παιδιά πρέπει να έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό τεστ και να επιδεικνύουν την σχετική βεβαίωση δήλωσης στην πλατφόρμα. Ισχύει ο εξής πίνακας κατά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τα αρχικά τεστ ή για τα επαναληπτικά σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος:

self.jpg

Εάν ένα παιδί βγει θετικό και από τον επαναληπτικό έλεγχο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα επανεξετασθεί τον Σεπτέμβριο. Παιδιά και γονείς, για να μην χάσουν την δυνατότητα εξέτασης λόγω ψευδώς θετικού, θα ήταν σκόπιμο να επισκεφθούν την σελίδα του ΕΟΔΥ  που αναφέρει σε ποια σημεία γίνονται δημόσια rapid test στην πόλη τους, ώστε να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα του self test όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μην “μείνουν” αδίκως για το Σεπτέμβρη, μια που μόνον το 10% των θετικών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων αποδεικνύεται εν τέλει όντως θετικό.

Στην Αθήνα σήμερα γίνονται σε δέκα σημεία, στην Θεσσαλονίκη σε πέντε και στις άλλες πόλεις της χώρας σε ένα έως δύο σημεία. Οι έλεγχοι αρχίζουν νωρίς το πρωί και ολοκληρώνονται αλλού στις 13:30 και αλλού στις 16:00, αλλά στα περισσότερα σημεία τελειώνουν μεταξύ 14:00 και 15:00, όπως διευκρινίζεται στους πίνακες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι