VIDEO

Πρέσβης Χρυσανθόπουλος: Καταγγελία για προληπτική επιστράτευση λόγω Μεσανατολικού

Πρέσβης Χρυσανθόπουλος: Καταγγελία για προληπτική επιστράτευση λόγω Μεσανατολικού

Τί καταγγέλλει ο πρέσβης.

Ο πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος αναφερόμενος σε έγγραφο που έφτασε στην κατοχή του, προχώρησε στην εξής καταγγελία: Αναφέρει ότι υπάρχει επίσημο έγγραφο που καλεί σε επιστράτευση στην Ελλάδα λόγω της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Σημειώνει πως η πρόσκληση για προληπτική επιστράτευση «έχει ημερομηνία 1η Οκτωβρίου» λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή και μεταξύ Ισραήλ και Ιράν «για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και την προετοιμασία του ελληνικού στρατού. Υπογράφει ο υποστράτηγος Πιτσιλής». «Άρα ήρθαν οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας διότι θα υπάρξουν δυσάρεστες και δύσκολες εξελίξεις», προσθέτει.

«Εδώ δεν κάνουμε προληπτικές επιστρατεύσεις με τα προβλήματα με τους Τούρκους και ξαφνικά πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό γίνεται εδώ και αναφέρεται ποιος ο λόγος, ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αυτό λέει πολλά και δεν είναι άσκηση (…) επιστράτευση είναι βάζουν το προληπτικό έτσι για να το απαλύνουν κάπως για να μην ανησυχήσει ο κόσμος», αναφέρει.

 

Υ.Γ. Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος υπηρέτησε ως πρέσβης της Ελλάδος στην Αρμενία, την Πολωνία, τον Καναδά, ως Γ.Γ. του ΟΣΕΠ (2006-12) και ως Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Του αφαιρέθηκε με προεδρικό διάταγμα το 2013 ο τίτλος του πρέσβη επί τιμή, που του επεστράφη το 2016.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx