Προανακριτική στη Βουλή για την υπόθεση Νίκου Παππά -Χρήστου Καλογρίτσα

Προανακριτική στη Βουλή για την υπόθεση Νίκου Παππά -Χρήστου Καλογρίτσα

Τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία εναντίον του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με αφορμή τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, από τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπούγα ο Νίκος Παππάς κατηγορείται για δωροληψίας κατ εξακολούθηση και κατά συρροή και για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. «Κρίναμε ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Υπουργού, Νίκου Παππά. Τα στοιχεία της δικογραφίες συγκλίνουν ότι πρέπει να υποβληθεί πρόταση και πριν από λίγο κατατέθηκε η πρόταση υπογεγραμμένη από 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε τον περσινό Ιούλιο, μετά τη μήνυση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στο πλαίσιο της δικαστικής του διαμάχης με ξένο όμιλο. Στη μήνυσή του ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή με τον όμιλο και ότι του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι ο Νίκος Παππάς οργάνωσε το όλο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι