Προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή

Προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή

Ανάμεσα σε δυο ακραία διαφορετικούς υποψήφιους καλούνται να επιλεξουν οι  πολιτες της Αργεντινής

Περίπου 35 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Αργεντινή προσέρχονται σήμερα στις κάλπες στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου τους. Εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, η αναμέτρηση ανάμεσα στον κεντροαριστερό υπουργό Οικονομίας Σέρχιο Μάσα της περονιστικής κυβέρνησης και τον φιλελεύθερο “αντισυστημικό” Χαβιέρ Μιλέι, αναγγέλλεται πολύ αμφίρροπη βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 08:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 18:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος).
Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο αυτοαποκαλούμενος “αναρχο-καπιταλιστής” Μιλέι υπόσχεται ριζική αλλαγή. Θέλει να εισαγάγει το δολάριο ΗΠΑ ως νόμιμο χρήμα, να καταργήσει την κεντρική τράπεζα και πολλά υπουργεία και να περικόψει ριζικά τις κοινωνικές δαπάνες.

Το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του Μιλέι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νεαρούς ψηφοφόρους. Πολλοί από αυτούς έχουν γνωρίσει στη ζωή τους μόνον μια συνεχή κατάσταση κρίσης, είναι απογοητευμένοι μΠροεδρικές εκλογές στηνε το πολιτικό κατεστημένο και θέλουν μια νέα αρχή.
Ο κυβερνητικός υποψήφιος Μάσα από την άλλη πλευρά είναι πιθανό να συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική μαζικών κρατικών παρεμβάσεων στην οικονομία και εκτεταμένων κοινωνικών προγραμμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι