Πρόεδρος Πολωνίας προς τον ΥΠΕΞ: Να πας με δικό σου αεροπλάνο στον ΟΗΕ

Πρόεδρος Πολωνίας προς τον ΥΠΕΞ: Να πας με δικό σου αεροπλάνο στον ΟΗΕ

Ο Πολωνός πρόεδρος Κάρολ Ναβρότσκι δεν προσκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι στο αεροπλάνο του, με το οποίο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην ογδοηκοστή  σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αυτό προκύπτει από ανάρτηση στο Χ του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, ο οποίος έγραψε: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μέχρι τώρα, υπήρχε μια κομψή παράδοση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας να προσκαλεί τον επικεφαλής της διπλωματίας στο αεροπλάνο που πετάει προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής της Προεδρίας, έγραψε: «Το προεδρικό μέγαρο δεν έλαβε κανένα αίτημα του υπουργού να συνταξιδεύσει στο ίδιο αεροπλάνο με τον Πρόεδρο».

Ο Πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας ανήκουν σε διαφορετικό πολιτικό χώρο και οι απόψεις τους στην εξωτερική αλλά και στην εσωτερική πολιτική απέχουν σημαντικά. Ο Ναβρότσκι κέρδισε τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές με την υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ενώ ο Σικόρσκι είναι μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ. Στις προεδρικές εκλογές η κυβέρνηση κατέβαλε πολλές προσπάθειες για να μην εκλεγεί ο Ναβρότσκι, προβλέποντας την προβληματική πολιτική συνύπαρξη, καθώς εκεί ο Πρόεδρος δεν έχει απλώς συμβολικές εξουσίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx