Πρόεδρος τουρκικής Βουλής: “Τα είχαν βρει” Ρωσία και Ουκρανία, όμως κάποιοι δεν ήθελαν να τελειώσει ο πόλεμος

Πρόεδρος τουρκικής Βουλής: “Τα είχαν βρει” Ρωσία και Ουκρανία, όμως κάποιοι δεν ήθελαν να τελειώσει ο πόλεμος

Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Νουμάν Κουρτουλουμούς, που είναι ακαδημαϊκός αλλά πλέον έχει ενταχθεί στο κόμμα του Ερντογάν, μιλώντας σε θρησκευτική εκδήλωση, είπε ότι στη διάσκεψη που ειχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη Ρώσοι και Ουκρανοί ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία για ειρήνευση, όμως παρενέβησαν εκείνοι που δεν ήθελαν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος.

«Οι δύο χώρες είχαν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία στη συνάντηση στο Ντολμάμπαχτσε. Ήμασταν κοντά στην υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Όμως διαπιστώσαμε ότι ορισμένες δυνάμεις δεν το ήθελαν», είπε. «Είχαμε καταφέρει να φτάσουμε πολύ κοντά στην υπογραφή.  Ήταν δυνατό να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη που θα ήταν αποδεκτή και από τα δύο μέρη. Είναι προφανές ότι η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη, αλλά ίσως και σε άλλα κράτη. Αυτός ο πόλεμος είχε τη δυνατότητα να μετατραπεί σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επίθεση στη Μόσχα, λέγοντας ότι «εγείρει πολύ βαθιά ερωτήματα σχετικά με το πού οδεύει πλέον ο κόσμος, ο οποίος έχει ήδη ξεφύγει από τον έλεγχο. Είναι προφανές ότι όποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση έχει διαπράξει ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ας ελπίσουμε ότι θα αποκαλυφθούν οι λόγοι που έγινε αυτή και ότι θα αποκαλυφθούν οι δυνάμεις πίσω από αυτήν».

Και συνέχισε: «Όταν ήμουν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έκανα μια δήλωση σε μια συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι “ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει”. Πράγματι, πρώτα μέσω των πολέμων δι΄αντιπροσώπων και μετά μέσω των οικονομικών και εμπορικών εμπορικών πολέμων, οι μεγάλες δυνάμεις δημιουργούν ένα υβρίδιο για την εξουσία και δεν θα φέρουν δυστυχία μόνο τις δικές τους σφαίρες επιρροής, μα σε όλο τον πλανήτη. Είναι μεγάλη πληγή ο πόλεμος με “πληρεξούσιες” χώρες. Μέχρι τώρα είχαμε κυρίως “πληρεξούσιες” οργανώσεις, αλλά τώρα ναυλώνουν ολόκληρα κράτη για να κάνουν τη δουλειά τους».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι