Προφυλακιστέοι για απόπειρα ληστείας οι ανήλικοι στην σκοτεινή υπόθεση του φόνου 45χρονου Γεωργιανού

Ο λύκος κι αν εγέρασε.... 80χρονος τζογαδόρος λήστεψε και σκότωσε 83χρονη στην Ισπανία

Μετά την απολογία τους οι δύο ανήλικοι Γεωργιανοί, ηλικίας 15 και 16 ετών, που είχαν συμμετάσχει -σύμφωνα με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή- σε απόπειρα ληστείας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Θα κρατηθούν σε ίδρυμα ανηλίκων.

Σκοτεινή παραμένει η υπόθεση του Κιλκίς, όπου ένας 54χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε 45χρονο Γεωργιανό επειδή, όπως ισχυρίσθηκε αργότερα ο δράστης, φοβήθηκε ότι οι τέσσερις Γεωργιανοί που εισέβαλαν στην αγροικία του θα τον λήστευαν ή και θα τον σκότωναν. Οι τέσσερις Γεωργιανοί, ένας πατέρας 37 ετών με τον 15χρονο γιο του, ένας 16χρονος φίλος του αγοριού και ένας 45χρονος συγγενής ή φίλος τους, ο οποίος και τελικά φονεύθηκε, είχαν προσπαθήσει να μπουν στην κτηνοτροφική μονάδα τη μοιραία νύχτα σπάζοντας με τσεκούρια την είσοδο.

Ο ενήλικας Γεωργιανός από πλευράς του υποστήριξε ότι ο δράστης πυροβόλησε εν ψυχρώ και ότι είχε ασελγήσει εις βάρος των παιδιών του, και συγκεκριμένα του 15χρονου γιου του και της 14χρονης κόρης του. Είπε προανακριτικά  ότι πήγαν να του ζητήσουν εξηγήσεις και όχι να τον ληστέψουν. Ο κτηνοτρόφος υποστηρίζει ότι σκότωσε εν αμύνη και διαψεύδει τα περί ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων. Καταγγέλλει ότι ο 15χρονος δούλεψε για λίγο κατά το παρελθόν στην κτηνοτροφική μονάδα του, αλλά τον απέλυσε επειδή “τον έπιασε να κλέβει”.

Συμφωνία με πληροφορίες όμως, το ένα από τα αγόρια κατέθεσε ότι ναι μεν είχε ασελγήσει ο 54χρονος, αλλά πήγαν στο σπίτι του «όχι μόνον για να του ζητήσουν εξηγήσεις, μα και για να του πάρουν λεφτά».  Δεν έχουμε διασταυρώσει αυτή την πληροφορία μέχρι στιγμής.

Αύριο απολογείται στον ανακριτή ο 37χρονος πατέρας του 15χρονου καθώς και ο 54χρονος κτηνοτρόφος. Ο Γεωργιανό κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και ο κτηνοτρόφος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Εις βάρος των δύο ανήλικων έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ληστείας, για μικροκλοπές και απάτη, διότι στην κατοχή του ενός βρέθηκε κάρτα τραπέζης με την οποία φέρεται να έκαναν αγορές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι