Προφυλακίσθηκαν και δύο λιμενικοί -Κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με αρχηγό 70χρονη κατάδικο

Ο λύκος κι αν εγέρασε.... 80χρονος τζογαδόρος λήστεψε και σκότωσε 83χρονη στην Ισπανία

Οκτώ κιλά ναρκωτικών βρέθηκαν σε “αποθήκη” κατηγορουμένου λιμενικού

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το κύκλωμα ναρκωτικών με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών σε θέσεις κλειδιά στην ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά καθώς και καταδίκων, εγκλείστων στις φυλακές. Ο ένας εκ των λιμενικών, ως ανώτερος αξιωματικός, παρείχε την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενο του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην κατοχή μάλιστα του ενός εκ των δύο εμπλεκομένων λιμενικών βρέθηκε συνολική ποσότητα περίπου 8 κιλών ναρκωτικών τα οποία φέρονται να προέρχονται από ποσότητες ναρκωτικών που είχε κατάσχει το λιμενικό. Οι κατηγορίες που θα εξατομικευθούν από ανακριτή, αφορούν στις παράνομες ενέργειες και είναι: για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε Αρχή, παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Μεταξύ των δέκα κατηγορουμένων είναι και τρεις κρατούμενοι ήδη στις φυλακές, ενώ ως αρχηγός φέρεται 70χρονη κατάδικος των γυναικείων φυλακών. Ήταν εκείνη που καθόριζε και τις αμοιβές των μελών της συμμορίας. Υπολογίζεται ότι, κατά τη διερευνώμενη περίοδο, τα μέλη της συμμορίας διακίνησαν πάνω από 14,5 κιλά κοκαΐνης, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της ανέρχεται στο 1.232.000 ευρώ. Τα μεγάλα περιθώρια κέρδους οφείλονταν στο μηδενικό κόστος του εμπορεύματος, αφού ο λιμενικός το αφαιρούσε από κατασχεθείσες ποσότητες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι