Προφυλακίσθηκε 64χονος εποχικός πυροσβέστης – Φέρεται να προκάλεσε δέκα πυρκαγιές

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Φρεαττύδα - Απεγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 64χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης μετά την απολογία του στον ανακριτή για την πρόκληση δέκα πυρκαγιών στην περιοχή της Λάρισας μέσα στον Ιούνιο.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν στην προφυλάκιση κρίνοντας επαρκή τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν εις βάρος του κατηγορουμένου.

Ο πρώην εποχικός πυροσβέστης συνελήφθη μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος και του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Λάρισας. Τις έρευνες προκάλεσε το γεγονός ότι σημειωθηκε μεγάλος αριθμός εστιών στην ίδια περιοχή. Συνέλαβαν τον 64χρονο για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 10 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή της Γιάννουλης, αλλά και για τη φωτιά στις 12 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα, στις 13 Ιουνίου στο 6ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον ίδιο δρόμο, στις 14 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα, στις 19 Ιουνίου στο 7ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα, στις 21 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, ενώ την 1η Ιουλίου φέρεται να έβαλε φωτιά διαδοχικά και με διαφορά λίγης ώρας σε τρία διαφορετικά σημεία αγροτικών περιοχών της Γιάννουλης.

Σε βάρος του 64χρονου ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, από τον οποίο θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ανθρώπους και ξένα πράγματα.

Πέρσι τον Αύγουστο είχε συλληφθεί και άλλος εποχικός πυροσβέστης ένας 47χρονος άνδρας στην Κεφαλλονιά. Αυτός απασχολείτο από το 2003 σε κάθε αντιπυρική περίοδο από το Πυροσβεστικό Σώμα. Συνελήφθη για μια δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στην Κεφαλλονιά και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησε ότι έχει βάλει πέντε φωτιές κατά τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι