Προφυλακίστηκαν τα αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους – Απολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσε στα 4 και 6 χρόνια τους

Προφυλακίστηκαν τα αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους – Απολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσε στα 4 και 6 χρόνια τους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 17χρονος και ο 19χρονος αδελφός του, αλβανικής υπηκοότητας, που μαχαίρωσαν τον 28χρονο εξάδελφό τους προχθές στην Κυψέλη, οργισμένοι επειδή, όχι μόνον δεν ζήτησε συγγνώμη που τα κακοποιούσε σε πολύ τρυφερή ηλικία, αλλά τους είπε κι από πάνω «δείτε το σαν μια εμπειρία».

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογούμενοι υποστήριξαν ότι έφτασαν σε αυτή την πράξη λόγω της κακοποίησης πους είχαν υποστεί στο παρελθόν από το θύμα, αλλά και λόγω της στάσης του 28χρονου όταν τώρα που μεγάλωσαν του ζήτησαν να απολογηθεί για όσα έκανε. Ο 28χρονος βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα και τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να τον αντιμετωπίσουν. Υποστήριξαν ότι στην συνάντηση είχαν μαζί τους μαχαίρια για λόγους ασφαλείας και ότι δεν τα έφεραν με σκοπό να σκοτώσουν τον ξάδερφό τους. Κατηγορούνται πάντως για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Και οι δύο απολογήθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων στον οποίο είπαν ότι ο 28χρονος τα κακοποιούσε ενώ δεν είχαν πάει καν στο δημοτικό ακόμα. Ο 17χρονος απολογήθηκε ότι σε  ηλικία 3-4 ετών τον  προσέγγισε το θύμα με πρόσχημα τα  βιντεοπαιχνίδια. «Μου έλεγε πρώτα θα κάνουμε κάτι μεταξύ μας και μετά θα με άφηνε να παίξω με αυτά, τα οποία τότε οι γονείς μας δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να μας αγοράσουν». Από την πλευρά του ο 19χρονος είπε: «Το γεγονός που με τραυμάτισε περισσότερο απ’ όλα ήταν που υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ο αδερφός μου, ενώ εμένα με είχε βάλει να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας».

Στην τελευταία συνάντηση όπως είπαν οι νεαροί κατηγορούμενοι τον ρώτησαν «γιατί μας τα έκανες αυτά;» και εκείνος αποκρίθηκε μιλώντας τους ειρωνικά και απειλητικά. Ειδικότερα, όπως υποστήριξε ο ένας κατηγορούμενος, «μας είπε να το ξεχάσουμε, είπε τι νομίζετε θα πετύχετε με το να με ρωτάτε συνέχεια για όσα έγιναν», ενώ στο τέλος τους είπε ότι θα πρέπει να το θυμούνται όλα αυτά σαν μια ωραία ανάμνηση και σαν μια ενδιαφέρουσα σεξουαλική εμπειρία μαζί του. Στον δε πατέρα των αγοριών που επίσης τον είχε ρωτήσει αν αληθεύουν όλα όσα του είπαν τα αγόρια του, είχε απαντήσει «ναι, αλλά ας το ξεχάσουμε, τι τα σκαλίζεις τώρα, παιδί ήμουν κι εγώ τότε, λάθη έκανα».

Στην απολογία τους τα δύο αγόρια είπαν ότι με τη στάση του εξοργίστηκαν και άρχισαν να ξαναζούν όσα είχαν περάσει. Όπως είπαν, “θόλωσαν” και έβγαλε ο ένας από αυτους το μαχαίρι (ο μικρός) και εν συνεχεία ο “μεγάλος”. Ο 17χρονος είπε: «Έβγαλα το μαχαίρι και τον χτύπησα. Παλεύοντας μαζί του, ο αδελφός μου είδε να βρίσκομαι σε αδυναμία, σκέφτηκε ότι απειλείται η ζωή μου, και τότε έβγαλε κι εκείνος μαχαίρι και τον μαχαίρωσε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx