Προφυλακιστέοι οι δύο Πακιστανοί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Προφυλακιστέοι οι δύο Πακιστανοί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση,

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες μετανάστες από το Πακιστάν μετά την απολογία τους στον ανακριτή για τρομοκρατία, υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ. Οι δυο κατηγορούμενοι, ηλικίας 27 και 29 ετών, απολογήθηκαν για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον δικηγόρο τού ενός να αναφέρει ότι ο πελάτης του απαντούσε στα μηνύματα του φερόμενου “εγκεφάλου” που βρισκόταν στο Ιράν επειδή τον φοβόταν.

Ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να πάρει μέρος σε επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής. «Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», επισήμανε.

Η εισαγγελία έχει ασκήσει και ποινική δίωξη και κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Το video με τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης είναι από το protothema.gr.

https://youtu.be/n3i7Ecrvz48

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx