Προφυλακίσθηκαν οι 6 Αφγανοί για τον εμπρησμό στη Μόρια

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Μυτιλήνης προφυλακίστηκαν σήμερα οι έξι Αφγανοί που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα για τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

Πρόκειται για δύο 19χρονους και δύο ανηλίκους ηλικιας 17 ετών. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες υποστηρίζοντας με δικηγόρο από την Αθήνα ότι έπεσαν θύματα μαρτυρίας ομοεθνούς τους, αλλά της φυλής Παστούν, ο οποίος διέμενε στον καταυλισμό της Μόριας. Ο ομοεθνής αλλά αλλόφυλος είχε δικούς του λόγους να τους παρουσιάσει ως εμπρηστές –επειδή αυτοί ανήκουν στην φυλή Χαζρά (Χαζάροι) που διώκεται από τους Παστούν, υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι