Πρώην υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ και της περιφέρειας, κατηγορείται ότι ζήτησε 300.000 ευρώ για “διευκολύνσεις”

Πρώην υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ και της περιφέρειας, κατηγορείται ότι ζήτησε 300.000 ευρώ για “διευκολύνσεις”

Χειροπέδες σε πρώην πολιτευόμενο

Σάλο έχει προκαλέσει στην Πάτρα υπόθεση εκβιασμού και τη σύλληψη ενός 50χρονου που στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσφατα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο συλληφθείς φέρεται να είναι αντιπρόεδρος σε συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων και να ζήτησε χρήματα από τον πρόεδρο του ίδιου συνεταιρισμού, όταν άλλαξε το προεδρείο.

Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία επιχειρηματία της Αχαΐας στον κλάδο της παραγωγής γάλακτος. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 50χρονος ζήτησε από τον ιδιοκτήτη γαλακτοβιομηχανίας και από άλλους παραγωγούς το ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου να τους “παράσχει συνδρομή” σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία εμφανίσθηκε ο 50χρονος μαζί με μία 37χρονη φίλη του, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των 150.000 ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο.

Ο φερόμενος ως εκβιαστής, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα tempo24, τον Αύγουστο του 2021 είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, μέσα σε στάβλο στην περιοχή της Χαλανδρίτσας. Η αστυνομία τότε συνέλαβε δυο συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ο παθών διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Το επεισόδιο τότε είχε χαρακτηριστεί ως «ενδοοικογενειακό».

Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την χθεσινή σύλληψη αναφέρει τα εξής: «Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στην Πάτρα, 50χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

»Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος ζήτησε από μέλη διοικητικού συμβουλίου αγροτικού συνεταιρισμού το ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου να τους παρέχει συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

»Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία εμφανίσθηκε ο 50χρονος μαζί με την 37χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των 150.000 ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί. Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι