Προκαταρκτική έρευνα για την καταγραφή συνομιλίας Πολάκη- Στουρνάρα

Χωρίς Πολάκη και Τζανακόπουλο η επιτροπή της προκαταρκτικής
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, για το θέμα της δημοσιοποίησης της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο πρώτος από την ATTICA BANK.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ιωαννίδη θα διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί, καταρχάς αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση. Αν και εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή της καταγραφής σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πληροφορίες θα αναζητηθεί η τυχόν διάπραξη των αδικημάτων του 370Α ΠΚ, στις παραγράφους 1 και 3. Πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα, το οποίο όμως λήγει στις 12 το βράδυ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας θα πρέπει πρώτα να διερευνήσει αν υπάρχει η ηχογράφηση και στην συνέχεια αν αυτή έγινε χωρίς συναίνεση. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η καταγραφή της συνομιλίας έγινε παράνομα,  θα εξεταστεί πώς αυτή χρησιμοποιήθηκε και πως τελικά διέρρευσε.

Την ίδια ώρα, εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι, αν προκύψουν ενδείξεις ότι ο αναπληρωτής υπουργός εμπλέκεται στην καταγραφή της συνομιλίας που είχε με τον κ. Στουρνάρα, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες, αφού η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω, όταν μια υπόθεση «σκοντάφτει» σε πρόσωπο υπουργού.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι