Προκλήσεις Τσαβούσογλου, παρουσία Κοτζιά, στην Σμύρνη

Προκλήσεις Τσαβούσογλου, παρουσία Κοτζιά, στην Σμύρνη

Συνέχισε τον χαβά του και στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στην Σμύρνη, παρουσία του Νίκου Κοτζιά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν θα δώσουμε ποτέ άδεια να είναι στα τουρκικά εδάφη άνθρωποι οι οποίοι χαρακτηρίζονται προδότες από εσάς. Δεν θα αφήσουμε τους επίδοξους πραξικοπηματίες και τους τρομοκράτες να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε ο Tσαβούσογλου απευθυνόμενος στο Κοτζιά για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

«Δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες. Αυτό που έχουμε πάντα στη χώρα μας είναι τις διαδικασίες του Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό πιστεύουμε ότι στηρίζονται και οι σχέσεις μας, η φιλία μας, η κοινή μας πορεία στην Ευρώπη», απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια «ευρωπαϊκή Τουρκία θα είναι το μέγιστο κέρδος για την Ελλάδα», ανέφερε ότι δεν μπορεί να φανταστεί την ΕΕ «χωρίς αυτή την ειδική σύνδεση με την Τουρκία» και σημείωσε ότι πρέπει να καταργηθεί «η απαίτηση βίζας από τους Τούρκους πολίτες και να έχει μια δουλειά λιγότερη το Προξενείο μας».

Την ίδια ώρα ωστόσο τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης. Μάλιστα, όταν ο Τσαβούσογλου ρωτήθηκε αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη άσκηση, δεν έδωσε καμία απάντηση. Είπε απλώς ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι με τις μέρες τους. «Υπάρχουν ημέρες που διαφωνούμε με την Ελλάδα. Έχουμε και τις φουρτουνιασμένες μέρες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι