Πρόκληση για τους αγρότες η ψηφιακή γεωργία-συνέντευξη με την agroapps

Γιατί η ψηφιακή γεωργία είναι πρόκληση για τον ελληνικό αγροτικό τομέα, Κατερίνα Σταματελοπούλου

Η ψηφιακή γεωργία είναι πλέον συνυφασμένη με το μέλλον του γεωργικού τομέα. Η κυρία Μάχη Συμεωνίδου εξηγεί στην συνέντευξη της στο slpress, πως η εταιρία agroapps υποστηρίζει τους Έλληνες αγρότες.

Μια ομάδα ανθρώπων συνδύασαν τις τεχνολογικές γνώσεις με τον γεωργικό τομέα ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν  την startup agroapps.  Στόχος της εταιρίας είναι μέσω της τεχνολογίας να αναπτυχθούν βιώσιμες ψηφιακές λύσεις για τον αγροτικό τομέα. Πλέον η agroapps έχει καταφέρει, μέσα από διαρκή έρευνα, να προσφέρει μεγάλο εύρος υπηρεσιών που αφορούν την γεωργία και τον αγροδιατροφικό τομέα. Με μια απλή εφαρμογή στο κινητό τους οι αγρότες μπορούν να ενημερωθούν και να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα που αφορούν τις καλλιέργειες τους.

Η κυρία Συμεωνίδου Γενική διευθύντρια της Agroapps, εξηγεί ότι με τον ίδιο τρόπο που η τεχνολογία βρίσκει εφαρμογές στην οικονομία και σε άλλους τομείς, εφαρμόζεται και στην γεωργία. Στόχος της agroapps είναι η επιτάχυνση στην εξέλιξη της ελληνικής γεωργίας με τεχνολογικά εργαλεία ώστε οι γεωργοί να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και αποδοτικότερα. Ενώ, καλείται να ανταποκριθεί και στις προκλήσεις του μέλλοντος όπου η αγροτική παραγωγή θα πρέπει να συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη

Η ψηφιακή γεωργία είναι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον του ελληνικού αγροτικού τομέα μιας και καλείται να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης σύμφωνα με τις επιταγές της βιώσιμης ανάπτυξης. Για να συμβούν αυτά είναι αναγκαίο να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο και οι γεωργοί να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες και μια διαφορετική προσέγγιση που θα συνδυάζει την εμπειρία με την επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες. Μέσω των εξειδικευμένων υπηρεσιών κλιματικής πληροφορίας, η agroapps, μπορεί να βοηθήσει τους γεωργούς να επιλέξουν το είδος των καλλιεργειών ανάλογα με τις μελλοντικές κλιματολογικές συνθήκες. Η πρόσφατη συνεργασία της agroapps με την Space Hellas αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο ψηφιακό μέλλον του αγροτικού τομέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι