Προκλητικός Ερντογάν από την Τυνησία: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με την ΑΟΖ της Λιβύης

Προκλητικός Ερντογάν από την Τυνησία: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με την ΑΟΖ της Λιβύης

Συνεχίζοντας την τακτική των προκλήσεων, υπερασπίστηκε τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά με την συγκεκριμένη ΑΟΖ. «Αλήθεια, τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει καμία δουλειά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Η Λιβύη και η Τουρκία έχουν συγκεκριμένη σύνδεση μεταξύ τους, οι δυο χώρες έχουν δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή».

Όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, ο Ερντογάν δήλωσε: «Η Λιβύη διαθέτει έναν νόμιμο Πρωθυπουργό. Περάσαμε τη συμφωνία από την τουρκική εθνοσυνέλευση και θα ισχύσει κανονικά στο μέλλον. Δεν ήμασταν ποτέ εισβολείς. Αν δεχτούμε οποιαδήποτε πρόσκληση, θα την αξιολογήσουμε και θα πράξουμε ανάλογα. Αν λάβουμε πρόσκληση για αποστολή στρατευμάτων, θα το κάνουμε. Η Ρωσία και το Σουδάν τι δουλειά έχουν εκεί;».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι