Προνόμια για τους εμβολιασμένους ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Προνόμια για τους εμβολιασμένους ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Τα μέτρα για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, (προνόμια για τους εμβολιασμένους) θα παρουσιάσει στις 12.00 το μεσημέρι από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην παρουσίαση θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Σημειώνεται ότι στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη ανησυχία από την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού. Πρόθεση, της κυβέρνησης είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων να ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι. Οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται στους χώρους που θα ανακοινωθούν με την επίδειξη πιστοποιητικού που δίνεται όταν κάποιος εμβολιάζεται και όπου αναγράφεται ένα barcode που θα το ελέγχει ο υπεύθυνος του χώρου.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα με όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει με τον κορονοϊό. Στον αντίποδα, όποιος επιχειρηματίας επιλέγει να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.

Θέατρα και συναυλιακοί χώροι

Έτσι, ανοίγουν ελεύθερα για τους εμβολιασμένους οι πόρτες των θεάτρων και των συναυλιακών χώρων. Σε πρώτη φάση για τους ανοιχτούς χώρους και στη συνέχεια για τους κλειστούς, όταν οι παραστάσεις και οι συναυλίες μεταφερθούν από τον φθινόπωρο σε εσωτερικούς χώρους. Ανάλογες θα είναι οι αποφάσεις και για τα γήπεδα και τις αθλητικές εκδηλώσεις.

Για την εστίαση και την ψυχαγωγία προβλέπεται ότι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που θα επιλέξουν να εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους πολίτες θα μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα τους εσωτερικούς χώρους, χωρίς να υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς στην χωρητικότητα. Τα μέτρα δεν θα ισχύουν για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνους, καθώς επίσης τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες όπου η πρόσβαση θα γίνεται με ίδιους όρους για όλους τους πελάτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι