Πρόωρες εκλογές στα κατεχόμενα;

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Πολιτική κρίση αντιμετωπίζουν τα «συγκυβερνώντα» κόμματα  στο ψευδοκράτος καθώς δεν στάθηκε δυνατή η εκλογή της Ρασμιγιέ Τσιαναλτάι στη θέση της «προέδρου» της «βουλής». (Πρόκειται για την κόρη του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου και «βουλευτή» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας).

Άλλες δύο ψηφοφορίες έγιναν σήμερα στην ολομέλεια της «βουλής», μια εβδομάδα σχεδόν, μετά την πρώτη απόπειρα που επίσης απέτυχε, με την Τσιαναλτάι να απορρίπτεται, άνευ αντιπάλου, από την πλειοψηφία των παρόντων «βουλευτών».

Αυτό οδήγησε τον πρόεδρο του ΚΕΕ και «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ να ζητήσει από την αντιπολίτευση να γίνουν πρόωρες “βουλευτικές εκλογές”. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι η κυβέρνηση είναι υπό παραίτηση. «Το αποτέλεσμα», είπε, «δεν είναι απόρριψη της Ρασμιγιέ Τσιαναλτάι, αλλά απόρριψη της παρούσας «κυβέρνησης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι