Προς lockdown οδεύει και η Γερμανία

Προς lockdown οδεύει και η Γερμανία

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματος της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προανήγγειλε νέα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς τα ήδη ισχύοντα χαρακτηρίστηκαν από την ίδια ως μη επαρκή. Η απερχόμενη καγκελάριος έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση» στη Γερμανία, ενώ τα καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων επιβαρύνουν την κατάσταση, που θα είναι «χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα».

Σε αυτά τα πλαίσια ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν προέβη σε μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση: «Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί ως το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί» είπε, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν. Παράλληλα, ξεκίνησε και εκεί η συζήτηση για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι