Προσφυγή της Νίκης για την κατάργηση του προσωπικού αριθμού

Προσφυγή της Νίκης για την κατάργηση του προσωπικού αριθμού

Η ανακοίνωση του κόμματος:

“Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Λαϊκό Κίνημα ΝΙΚΗ, υποβάλλει καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έχει τη νομική αρμοδιότητα να διατάξει τη διακοπή της επεξεργασίας του Προσωπικού Αριθμού. Παράλληλα, προσφεύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση του Προσωπικού Αριθμού.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική διευκόλυνση στους πολίτες, αλλά αντίθετα δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ελευθερία, την ιδιωτικότητα και την εθνική ασφάλεια. Ήδη έχουμε απευθύνει επίσημα ερωτήματα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ωστόσο οι απαντήσεις που λάβαμε δεν διασφαλίζουν τη θεμελιώδη αρχή της αναλογικότητας και της ελαχιστοποίησης, όπως ορίζεται από τον ΓΚΠΔ, ούτε παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Η Κυβέρνηση εισάγει τον Προσωπικό Αριθμό σε μια κρατική μηχανή που ήδη διαθέτει επαρκή διαλειτουργικότητα, επιβαρύνοντας άσκοπα τόσο τη δημόσια διοίκηση όσο και τους πολίτες. Ο νέος αριθμός δεν αντικαθιστά τους υπάρχοντες αναγνωριστικούς αριθμούς (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ) και αποδεικνύεται περιττός. Στην πραγματικότητα, μετατρέπεται σε μηχανισμό φακελώματος, καθώς η αναγραφή του στις ταυτότητες ισοδυναμεί με αποκάλυψη του ΑΦΜ σε κάθε συναλλαγή.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η απόφαση της ΑΑΔΕ να αποδώσει, αυθαίρετα και χωρίς νομικό έρεισμα, ΑΦΜ σε 1,7 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά, με απλή απόφαση του Επικεφαλής του Οργανισμού. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα προσωπικά στοιχεία χιλιάδων στρατιωτικών εκτίθενται σε έναν μηχανισμό που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή εθνική ζημία, καθώς η διασύνδεση του Προσωπικού Αριθμού με «εμπιστευτικά» ατομικά δεδομένα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δύναται να θεωρηθεί ως ευθεία απειλή για την ασφάλεια του προσωπικού.

Η ΝΙΚΗ δεν θα επιτρέψει την καθιέρωση ενός εργαλείου παρακολούθησης και ελέγχου των Ελλήνων πολιτών. Προχωρούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, απαιτώντας την ακύρωση του Προσωπικού Αριθμού και όλων των σχετικών διατάξεων που τον επιβάλλουν. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την αποκάλυψη των παραβιάσεων του ΓΚΠΔ που συντελούνται στη χώρα μας.

Ο Προσωπικός Αριθμός δεν θα περάσει. Η ΝΙΚΗ με συνέπεια λόγων και πράξεων, με τη μεθοδικότητα την οποία επέδειξε ώστε να μπορεί να καταφύγει στην καταγγελία, θα κάνει ότι είναι δυνατόν να τον καταργήσει, παρά τον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται από άλλες πλευρές.

Επίσης να μην ξεχνούμε την προτροπή: “να μην βιαστείτε”. Γιατί η μάχη αυτή είναι μάχη για τη Δημοκρατία, για την Πατρίδα και για την Ελευθερία”, καταλήγει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx