Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ “Μνήμη Γλυκιάς Πατρίδας”

Πρόσκληση για την Πρώτη Επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ "Μνήμη Γλυκειάς Πατρίδας"

To ντοκιμαντέρ έχει θέμα τον Μικρασιάτικο Ελληνισμό στην Κύπρο.

Το ντοκιμαντέρ “Μνήμη Γλυκειάς Πατρίδας”  εστιάζει στην δραματική ιστορία της οικογένειας Τοσούνογλου από την Αλάγια της Μικράς Ασίας, οι οποία έκανε την Κύπρο δεύτερη της πατρίδα.

Η ιστορία της οικογένειας Τοσούνογλου, αντανακλά στο σύνολο τον Μικρασιατών προσφύγων που μετά την Μικρασιάτικη Καταστροφή το 1922, βρήκαν καταφύγιο στο νησί της Κύπρου, στο οποίο ρίζωσαν εδώ και ενσωματώθηκαν στην Κυπριακή κοινωνία. Η προβολή θα λάβει χώρα στις 17 Ιουνίου 2024, στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου επί της λεωφόρου Καλλιπόλεως στην Αγλαντζιά.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και συνδιοργανώνεται από κοινού με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου.

Το ντοκιμαντέρ είναι χρηματοδοτημένο από το Υφυπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Κινηματογράφου του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού) και με χορηγούς τα Ιδρύματα: Α. Γ. Λεβέντη, Αναστάσιος και Ευφροσύνη Τοσούνογλου, καθώς και το ΡΙΚ.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι