Προσωποποιούνται οι κυρώσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Μογκερίνι

Προσωποποιούνται οι κυρώσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Μογκερίνι

Θα μπορούσαν να υπάρξουν προτάσεις για την «αναγνώριση» συγκεκριμένων προσώπων και εταιριών, σε συνέχεια της σημερινής επίσημης απόφασης σχετικά με το πλαίσιο για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, σημείωσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Η επίσημη απόφαση που λήφθηκε σήμερα εφαρμόζει πλήρως τη απόφαση που πήραμε τον περασμένο μήνα σε επίπεδο Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Το πλαίσιο για κυρώσεις είναι σε εφαρμογή» δήλωσε η Φ. Μογκερίνι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, η ύπατη εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «προτάσεις για την αναγνώριση συγκεκριμένων ατόμων και εταιριών προκειμένου να προστεθούν στη λίστα». «Θα δούμε εάν και πότε θα υπάρξουν αυτές οι προτάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν από σχετικές ομάδες εργασίας και ενδεχομένως από το ίδιο το Συμβούλιο», πρόσθεσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι