Προστέθηκαν Ελλάδα & Κύπρος στις χώρες που καταδικάζουν τον εποικισμό της Δ. Όχθης

Γάζα: Ο Νετανιάχου ζητά τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού για τους ομήρους

Μέχρι χθες 23 χώρες είχαν συνυπογράψει καταδίκη του Ισραήλ για την απόφασή του να εποικήσει τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης. Σήμερα ανακοίνωσαν ότι υπογράφουν και οι υπουργοί της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μέχρι χθες είχαν υπογράψει οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, και από ευρωπαϊκές χώρες, οι ΥΠΕΞ Γαλλίας, Βρετανίας, Ιρλανδίας, Βελγίου, Δανίας, Λουξεμβούργου, Μάλτας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Νορβηγίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, Ισλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και Σλοβενίας. Επισης είχε υπογράψει και η Κάγια Κάλας.

Στην κοινή καταδίκη επισημαίνεται ότι «η απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής Σχεδιασμού του Ισραήλ να εγκρίνει το σχέδιο «Ε1» είναι απαράδεκτη και αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο». Στα κατεχόμενα μετά τον πόλεμο που έχασαν οι αραφόβωνοι, ζουν περίπου 3 εκατ. Παλαιστινίων και 500.000 έποικοι, η εγκατάσταση των οποίων έχει κριθεί παράνομη από τον ΟΗΕ και από πολλές χώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx