Πρόστιμα Γεωργιάδη στους γιατρούς – Με το σταγονόμετρο θα συνταγογραφούν

Αφανισμός επιχειρηματικών κλάδων με υπογραφή Μαξίμου, Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Αυστηρά πρόστιμα και όριο στις συνταγογραφήσεις σκευασμάτων αποφάσισε η κυβέρνηση, ορίζοντας πρόστιμα στους γιατρούς που θα κάνουν “υπερβάσεις”. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τους απειλεί ακόμα και με αφαίρεση της άδειας συνταγογράφησης.

Αν οι γιατροί αποκλίνουν κατά 20,01 % έως 40% από το όριο που θέτει το υπουργείο Υγείας, θα τους  επιβάλλεται πρόστιμο ύψους έως 2.000 ευρώ. Αν αποκλίνουν πάνω από το 40,01 %, το πρόστιμο θα φθάνει τα 3.000 ευρώ. Με την τρίτη επανάληψη της ίδιας παράβασης (πάνω από ποσοστό 40,01%) το υπουργείο θα αποκλείει το γιατρό από την συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και για έξι μήνες.

Αρμόδια για τους ελέγχους στη συνταγογράφηση ορίζεται νέα επιτροπή που συστήνεται στον ΕΟΠΥΥ και η οποία θα προβαίνει σε λεπτομερείς ελέγχους στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως ένας γιατρός υπερβαίνει τους οριζόμενους περιορισμούς.

Στην περίπτωση υπέρβασης, δίνεται η δυνατότητα στο συμβεβλημένο γιατρό να καταθέσει γραπτώς την επιχειρηματολογία του. Σε περίπτωση μη επαρκούς αιτιολόγησης της υπέρβασης, ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ θα μπορεί να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις.

«Κατά των κυρώσεων ο ιατρός δύναται να ασκήσει προσφυγή μέσα σε τριάντα ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης. Κατά τη διάρκεια της προθεσμίας αυτής, καθώς και σε περίπτωση άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης, δεν αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης επιβολής κυρώσεων», αναφέρει το νομοσχέδιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι