Πρόστιμα κατά της αισχροκέρδειας με τις μάσκες προαναγγέλλει ο Άδωνις

Διέψευσε τον Άδωνι δημοσιογράφος του Bloomberg, Όλγα Μαύρου

Σε τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκε ανήμερα των Χριστουγέννων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις ανατιμήσεις που καταγράφονται για τις μάσκες υψηλής προστασίας που είναι απαραίτητες πλέον για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο υπουργός προανήγγειλε μάλιστα και πρόστιμα για όσους προχώρησαν σε παράλογες αυξήσεις τιμών.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για επιχειρηματία που έκανε αύξηση έως και 42% για τις συγκεκριμένες μάσκες και είπε ότι θα δεχτεί πρόστιμο «που δεν θα έχετε ξαναδεί». Στη συνέχεια ο υπουργός πρόσθεσε ότι «Τόλμησε χριστουγεννιάτικα επειδή δημιουργούνται ειδικές συνθήκες υγείας να γδάρει τον κόσμο; Θα ξημερώσει η Δευτέρα και οι υπηρεσίες δουλεύουν».

«Μου αρέσει ο καπιταλισμός και να βγάζουν οι άνθρωποι λεφτά. Δεν μου αρέσει να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία» συνέχισε, λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει κείμενη νομοθεσία που απαγορεύει αυτού του είδους τις ανατιμήσεις. Το πρόστιμο σύμφωνα με τον υπουργό ανέρχεται μέχρι και στο ένα εκατομμύριο ευρώ. «Είναι αδύνατο να μας πείσει ότι από Παρασκευή πρωί σε Παρασκευή μεσημέρι αυξήθηκε η τιμή αγοράς» είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι