Πρόταση εισαγγελέως για παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Στο Ειδικό Δικαστήριο Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλος για την Novartis

Την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές του φαρμακευτικού ομίλου Novartis προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου – Φουρλή.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis, υπόθεση που είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση και εξακολουθεί να προκαλεί αντιπαραθέσεις.

Ως προς τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική.

Την απόφαση για την υπόθεση Novartis και ποια πρόσωπα θα παραπεμφθούν θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι