Πρωθυπουργός: Αν συνεχίσουν έτσι τα Σκόπια, ο δρόμος προς την Ευρώπη κλείνει

Πρωθυπουργός: Αν συνεχίσουν έτσι τα Σκόπια, ο δρόμος προς την Ευρώπη κλείνει
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Φλώρινα, Τρίτη 21 Μαΐου 2024. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ΑΣΟΠ «Δήμητρα» και ΑΣΕΠΟΠ στο Βελβεντό Κοζάνης και συζήτησε με τις διοικήσεις και τα μέλη για την παραγωγική δραστηριότητα που ασκούν με αιχμή τις εξαγωγές καθώς και τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν με γνώμονα τη μείωση του κόστους παραγωγής. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βελβεντού και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μανώλη Στεργίου, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έκανε στάση στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αναβάθμισής της. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Νέο μήνυμα προς τη νέα ηγεσία των Σκοπίων, ότι «αν επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας, για την ονομασία της χώρας τους, τότε ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός», έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Φλώρινα.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Φλώρινα, στα σύνορα της πατρίδας μας, και πρέπει να σας πω ότι είμαι αρκετά δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονες μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους, η οποία έχει συμφωνηθεί μέσα από μία διακρατική διεθνή Συμφωνία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες της Φλώρινας, και συνέχισε:

«Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, να στείλω ένα μήνυμα στα Σκόπια και στη νέα τους ηγεσία: Σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας σχετικά με την ονομασία της χώρας και την αποκαλούν, έτσι όπως θέλουν να την αποκαλούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός. Και το λέω αυτό όχι με χαρά. Και οι γείτονες μας θέλουν να έχουμε καλές σχέσεις, οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας δεν θέλουν ούτε εντάσεις, ούτε εθνικισμούς. Και εύχομαι και ελπίζω ότι θα συνετιστούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι