Πρωθυπουργός Λιβάνου για το πλήγμα στη Βηρυτό: Το Ισραήλ θέλει να μας παρασύρει σε πόλεμο

Πρωθυπουργός Λιβάνου για το πλήγμα στη Βηρυτό: Το Ισραήλ θέλει να μας παρασύρει σε πόλεμο

Έντονη η αντίδραση του Λιβανέζου πρωθυπουργού στην χρήση drone για πλήγμα σε προάστιο της πρωτεύουσας

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε απόψε ως έγκλημα το ισραηλινό πλήγμα στο προάστιο της Βηρυτού που οδήγησε στον θάνατο τον άνδρα που ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Σε ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “αυτό το νέο ισραηλινό έγκλημα έχει στόχο να παρασύρει τον Λίβανο σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης με το Ισραήλ”. Οι συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχου της Χαμάς, περιορίζονταν έως τώρα σε περιοχές στη μεθόριο στο νότιο Λίβανο. (Στη φωτ. το κτιριακό συγκρότημα όπου βρισκόταν το γραφείο του Σάλαχ αλ Αρούρι).

Ο 57χρονος Αλ Αρούρι σκοτώθηκε κατά την επίθεση ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε γραφεία της Χαμάς στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, μαζί με δύο διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης. Είχε γεννηθεί στη Δυτική Όχθη, ήταν μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς από το 2010 και δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια από το 2017.

Ήταν επίσης ο ηγέτης της Χαμάς στη Δυτική Όχθη. Πέρσι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει αμοιβή 5 εκατομμυρίων σε όποιον έδινε πληροφορίες για τον Αρούρι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι