Πρωθυπουργός Ιρλανδίας: Εντείνεται ο κίνδυνος για άτακτο Brexit

Πρωθυπουργός Ιρλανδίας: Εντείνεται ο κίνδυνος για άτακτο Brexit

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια μακρά παράταση στην περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει να αναθεωρήσει την προσέγγισή της στο Brexit.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο αίτημα εκ μέρους του Λονδίνου θα τύχαινε γενναιόδωρης απάντησης.

Παράλληλα όμως ο Βαράντκαρ προειδοποίησε ότι εντείνεται ο κίνδυνος για ένα άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία, αφού οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν για τρίτη φορά σήμερα τη Συμφωνία Αποχώρησης που είχε διαπραγματευτεί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

“Η Ιρλανδία προετοιμάζεται εντατικά για ένα σενάριο (εξόδου) χωρίς συμφωνία. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε τις δυσκολίες που θα έχει (μια αποχώρηση αυτού του είδους) για όλους μας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν είναι σαφές αν η Βρετανία έχει αντιληφθεί πλήρως ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία δεν έχει φύγει από το τραπέζι, αντιθέτως είναι μια εντεινόμενη πιθανότητα”, σημείωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι