Πρώτη, αλλά αναμενόμενη, ήττα Σάντσεθ στο ισπανικό κοινοβούλιο

Πρώτη, αλλά αναμενόμενη, ήττα Σάντσεθ στο ισπανικό κοινοβούλιο

Όπως αναμένονταν, ο επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ, έχασε την πρώτη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από το ισπανικό κοινοβούλιο. Κατά τη σημερινή ψηφοφορία, 166 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 165 κατά και 18 απείχαν.

Η δεύτερη ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη. Την Τρίτη, οπότε απαιτείται σχετική πλειοψηφία, ο Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και να τερματισθεί η οκτάμηνη πολιτική παράλυση στην Ισπανία.

Εκτός απροόπτου, για την ψηφοφορία της Τρίτης, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) μπορεί να υπολογίζει στις ψήφους των βουλευτών του Podemos, πολλών μικρών κομμάτων και στην συμπεφωνημένη αποχή των 13 βουλευτών του αυτονομιστικού καταλανικού ERC (Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι