Προτιμούν το Αιγαίο οι παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με τη Frontex

Προτιμούν το Αιγαίο οι παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με τη Frontex

Μείωση κατά 18% παρουσίασαν τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής frontex.

Ωστόσο, ο ευρωπαϊκός οργανισμός, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μεταναστών στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου μειώθηκε σε σχεδόν 10.800 αφίξεις (δεν λαμβάνεται υπόψη η Κύπρος), σημειώνει ότι η συγκεκριμμένη διαδρομή παραμένει η πιο δημοφιλής. Σε αυτήν άλλωστε καταγράφονται σύμφωνα με τα στοιχεία του τα δύο τρίτα όλων των παράνομων διελεύσεων στην ΕΕ.

Ο συνολικός αριθμός αφίξεων στην περιοχή αυτή κατά τους πρώτους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους ήταν 31% υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, σε σχεδόν 63.000. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή ήταν Αφγανοί (ένας στους τρεις), ενώ οι Σύροι αποτελούσαν το ένα τέταρτο του συνόλου. Το σύνολο των αφίξεων για όλες τις μεταναστευτικές οδούς για τους πρώτους 10 μήνες του 2019 ήταν πάντως  κατά 16% λιγότερες φτάνοντας τις 107.900.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι