Πρώτο κόμμα η Λέγκα στην Ιταλία, με σημαντική άνοδο

Πρώτο κόμμα η Λέγκα στην Ιταλία, με σημαντική άνοδο

Σημαντική άνοδο της Λέγκα δείχνει δημοσκόπηση της ιταλικής εταιρίας Swg, στην οποία το κόμμα του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι καταγράφεται στο 32,2% της πρόθεσης ψήφου, από 30,2% τον περασμένο Ιούλιο.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο βρίσκεται στο 28,3%, ενώ στις 30 Ιουλίου το ποσοστό του ήταν 29,7%. Την ίδια ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα, με γραμματέα τον Μαουρίτσιο Μαρτίνα, βρίσκεται στην τρίτη θέση, λαμβάνοντας το 17,7% της πρόθεσης ψήφου, μία μονάδα κάτω από το ποσοστό πόυ πήρε στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου.

Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την εταιρία Swg, βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή της, με μόλις το 6,9% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πρόθυμοι να την ψηφίσουν. Τέλος, το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» καταγράφεται στο  4,1%, πολύ κοντά στο 4,4% που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version