Πρώτο τοπικό lockdown στη Μύκονο – Τέλος μουσική και νυχτερινή ζωή

Πρώτο τοπικό lockdown με Μύκονο – Τέλος μουσική και νυχτερινή ζωή

Νέα μέτρα λαμβάνονται στη Μύκονο, όπου σημειώνονται πολλά κρούσματα, παρά τη μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του ντόπιου πληθυσμού. Τα ξέφρενα πάρτι και η μη τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας στα κλαμπ του νησιού, οδήγησαν την Πολιτική Προστασία στη λήψη νέων μέτρων. Η Μύκονος καταγράφει περίπου 30-40 νέα κρούσματα την ημέρα, ενώ την προσεγγίζει και η Πάρος με 25 προχτές. Και στον Αργοσαρωνικό έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα κρούσματα.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι επανέρχεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι σταματά η μουσική στα κέντρα διασκέδασης. Tα μέτρα τίθενται σε ισχύ στη Μύκονο από τις 6 μ.μ. σήμερα και η κυκλοφορία θα σταματά στη 01:00. Η μουσική σταματά για τη διάρκεια όλου του 24ωρου σε όλη την εστίαση. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ για τουλάχιστον δέκα ημέρες και πάντως μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Υπενθυμιζεται ότι η μουσική σταματά, επειδή, μεταξύ άλλων, αναγκάζει τους θαμώνες να φωνάζουν για να τους ακούσουν τα άλλα μέλη της συντροφιάς τους (και άρα εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια), αλλά και επειδή πολλοί τραγουδούν δυνατά όσο την ακούν, εκτοξεύοντας και πάλι περισσότερα σταγονίδια από όσα ένας άνθρωπος κατά την συνήθη ομιλία του. Η Πολιτική Προστασία τονίζει ότι σε όλη τη χώρα, της Μυκόνου συμπεριλαμβανομένης, απαγορεύονται οι ιδιωτικές συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων, και είναι παράνομο να χρησιμοποιεί κάποιος σαν αυτοσχέδιο μπαρ το σπίτι του ή ενοικιαζόμενο χώρο.

«Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο λαμβάνει ή έλαβε χώρα η εν λόγω εκδήλωση», αναφέρει η Πολιτική Προστασία.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», ανέφερει ο Ν. Χαρδαλιάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι