Πρωτοβουλία Πούτιν για την στήριξη της πετρελαϊκής βιομηχανίας

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Διορία έως τις 15 Ιουνίου έχει δώσει στην κυβέρνησή του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, να καταρτίσουν σχέδιο για τη στήριξη της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας.

Τα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση της ζήτησης, την ώρα που οι χώρες της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ -στην οποία συμμετέχει και η Μόσχα- έχουν συμφωνήσει σε μείωση της παραγωγής, ώστε να στηρίξουν τις τιμές.

Ο πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να επεξεργασθούν «ειδικές τιμές» που θα χρεώνουν η εταιρεία διαχείρισης αγωγών Transneft και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι για τη μεταφορά αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων κατά τη διάρκεια που θα είναι σε ισχύ η συμφωνία μειωμένης προσφοράς από τις χώρες του OΠΕΚ+, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft -του μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλο της Ρωσίας- είχε ζητήσει αναπροσαρμογή των μεταφορικών χρεώσεων, ώστε να εναρμονισθούν με τις τιμές της αγοράς.

Οι μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών γεώτρησης και άντλησης θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη λίστα της κυβέρνησης με τις συστημικά σημαντικές εταιρείες, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν κρατική στήριξη. Εν μεσω μειωμένης παραγωγής, οι παραγγελίες γι’ αυτές τις εταιρείες θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 40% ή ακόμη και περισσότερο, όπως είχε τονίσε ο υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι