Πρόβα εκλογών στη Σρι Λάνκα για να δουν αν μπορούν να γίνουν υγιεινά οι κανονικές

Πρόβα εκλογών στη Σρι Λάνκα για να δουν αν μπορούν να γίνουν υγιεινά οι κανονικές

Οι αρχές της Σρι Λάνκα έκαναν “πρόβα” εκλογών με μέτρα για τον κορονοϊό, για να βεβαιωθούν ότι μπορούν να τις κάνουν τηρώντας μέτρα προστασίας ή όχι.

Οι πολίτες φορουσαν μάσκες, κρατούσαν ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους τις ουρές και είχαν φέρει τα δικά του στιλο για να σταυρώσουν τα ψηφοδέλτια.

Τα μέλη των επιτροπών προστατεύονταν απο πλεξιγκλάς ή φορούσαν πλαστικές μάσκες-ασπίδες και ψέκαζαν τους εκλογείς με αντισηπτικά.

Η χώρα ανέβαλε λόγω του κορονοϊού τις εθνικές εκλογές της που επρόκειτο να γίνουν τον Απρίλιο. Οι εκλογές προγραμματίστηκαν τελικά για τις 5 Αυγούστου.

Η πρόβα της Κυριακής (της χτεσινής δηλαδή) έγινε σε 4 από τις 22 εκλογικές περιφέρειες. Στόχος ήταν να “εκπαιδευτούν” οι εκλογείς στο νέο σύστημα και να διαπιστωθεί αν θα χρειαστούν περισσότερες ώρες ή και μέρες για να γίνουν οι κανονικές εκλογές, με τις τυχόν καθυστερήσεις που θα συνεπάγονται τα μέτρα προστασίας.

Οι εθελοντές παρουσιάστηκαν με τις μάσκες τους και τα στιλό τους και η κυβέρνηση έμεινε πολύ ικανοποιημένη

Στην χώρα είχε επιβληθεί πολύ αυστηρό lockdown το Μάρτιο. Χαλάρωσε πριν απο δυο εβδομάδες και η κυβέρνηση διατήρησε  από αυτό μόνο την απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια και γενικα την απαγόρευση καθε συγκέντρωσης. Στη Σρι Λάνκα έχουν καταγραφεί 1.900 κρουσματα από τον Ιανουάριο και έχουν πεθάνει 11 άτομα

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι