Προβλέπει ανάκαμψη του τουρισμού το καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Προβλέπει ανάκαμψη του τουρισμού το καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι λέγοντας πως οι ταχείες εκστρατείες εμβολιασμού σε σημαντικές αγορές, ανάμεσα στις οποίες η Βρετανία και το Ισραήλ, θα ανοίξουν το δρόμο για να επιστρέψουν οι τουρίστες. «Είμαι ρεαλιστής, όμως είμαι και συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Πέρυσι ήμασταν στο 20%-25% αυτού που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν φθάσουμε το 50% αυτού που θα είχαμε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα από πέρυσι», πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα είναι υποχρεωτικά για τους επισκέπτες φέτος το καλοκαίρι, όμως επισήμανε ότι η Βρετανία και το Ισραήλ δείχνουν τον δρόμο όσον αφορά την ταχύτητα των εμβολιαστικών εκστρατειών τους.

«Ουσιαστικά εξαρτιόμαστε από τον ρυθμό του εμβολιασμού στις κύριες αγορές μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Για παράδειγμα, το Ισραήλ είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα και, αν το 70% του ισραηλινού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα είναι ευκολότερο να αρχίσουμε να ανοιγουμε σταδιακά για τους Ισραηλινούς που ενδιαφέρονται πραγματικά να ταξιδέψουν», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι