Πρόβλημα υγείας για τον Δάνη Κατρανίδη

Πρόβλημα υγείας για τον Δάνη Κατρανίδη

Πριν από μόλις ενάμισι μήνα ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης σε τυχαίο check-up για μικροενοχλήσεις, διαπίστωσε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έκτοτε υποβάλλεται σε θεραπεία, καθώς πρόκειται για βαρύ νόσημα. Πρόσφατα πήρε εξιτήριο και την φροντίδα του ανέλαβαν οι οικείοι του στο σπίτι.

Ο γνωστός ηθοποιός και θιασάρχης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου του 1949 και είναι 72 ετών. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη το 1971 και έχει ανεβάσει από επιθεωρήσεις μέχρι τραγωδίες. Επίσης έχει διδάξει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Θεατρικά δρώμενα Ίασμος” και στο “Θεατρικό Εργαστήρι” του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Πληροφορίες για την ασθένειά του δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά ο Δάνης Κατρανίδης δίνει με αξιοπρέπεια τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Έχει κάνει τρεις γάμους και έχει πάρει τρία διαζύγια. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η ηθοποιός και συμμαθήτριά του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την οποία είχε πάντα καλές σχέσεις. Δεν απέκτησε παιδιά από κανένα γάμο, γεγονός για το οποίο έχει εκφράσει πικρία, καθώς είχε χάσει μικρός τους γονείς του και ήθελε πολύ να αποκτήσει παιδιά.

Σε ταινίες, είχε παίξει στον “Θίασο” του Θοδωρή Αγγελόπουλου, στη “Δίκη των Δικαστών” του Πάνου Γλυκοφρύδη, στον “Γυρολόγο” επίσης του Γλυκοφρύδη, στο “Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα” του Κώτα Καραγιάννη, στο “Κατάσκοπος Νέλη” του Τάκη Βουγιουκλάκη, στο “Φράγμα” του Δημήτρη Μακρή, στα “Βαποράκια” του Δημήτρη Τάσιου, στο “Προσοχή Κίνδυνος” του Γιώργου Σταμπουλόπουλου και στην ταινία “Ταξίδι στα Αστέρια” (2021) σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, στον ρόλο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις “Έγκλημα στο Orient Express” (2018) με την Κάτια Δανδουλάκη, “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” με την Παναγιώτα Βλαντή (2018), “Αστροφεγγιά” (2016), “Το κενό αυτοπροσώπως” (2015) και πάνω από 30 άλλες παραστάσεις μεταξύ των οποίων πολλές τραγωδίες.

Μέχρι το 2011 είχε δικό του θίασο, με τον οποίο είχε ανεβάσει και ως σκηνοθέτης “Το παιχνίδι της μοναξιάς”, του Ουίλιαμ Γκίμπσον, τον “Μάρτυρα κατηγορίας” της Αγκάθα Κρίστι, “Το Μοιραίο Προαίσθημα” του Κρίστοφερ Χάμπτον, το “Βίκτωρ ή τα παιδιά στην εξουσία” του Ροζέ Βιτράκ, το “Ατμόπλοιο” του Τζόαν Ντάνβερς, το “Ο Βασιλιάς κι εγώ”, του Ρίτσαρντ Ρόντζερς, το “Άνθρωπος, κτήνος και αρετή” του Πιραντέλλο, το “Ένα καπέλο γεμάτο βροχή” του M.Gazzo και άλλα.

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: “Βέρα στο δεξί”, “Ο μεγάλος θυμός”, “Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα”, “Τα μυστικά της Εδέμ”, “Όρκος Σιωπής”. “Ανήσυχα νιάτα”, “Ένας Πυγμαλίων”, “Γαλήνη”, “Μυστικοί Αρραβώνες”, “Αστροφεγγιά”, “Οι Σκλάβοι και τα Δεσμά τους”, “Η Επιστροφή”, “Το Πάθος”, “Οδός Ανθέων” κ.α. Ήταν επίσης παρουσιαστής στο τηλεπαιχνίδι “Τροχός της Τύχης”

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι