Προβλήματα από τις βροχές – Πρόγνωση για αύριο και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη

Προβλήματα από τις βροχές – Πρόγνωση για αύριο και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από σήμερα το μεσημέρι, καθώς σταμάτησε ο οδοντωτός στα Καλάβρυτα και δύο σιδηροδρομικές συνδέσεις στην Εύβοια λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, αλλά και για το φόβο κατολισθήσεων. Ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού και δημιουργήθηκαν αναχώματα, ενώ πλημμύρισε το Ναύπλιο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς Τρικάλων Κορινθίας (90 χιλιοστά βροχής), στο 44ο χλμ. της οδού Λαμίας -Άμφισσας (77 χιλ), στον Κορινό Πιερίας (60), στην Πεζούλα Καρδίτσας (55), στην Κερασιά Πέλλας (54), στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (53), στην Άμφισσα (52) και στην ορεινή Ναυπακτία (52). Οι άνεμοι ήταν ενισχυμένοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στη Φινοκαλιά Λασιθίου καταγράφηκε ριπή 124 χλμ/ώρα.

Λόγω της ανόδου της στάθμης του Πηνειού σήμανε συναγερμός και δημοτικοί εκσκαφείς δημιουργούσαν αναχώματα για να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Στο Ναύπλιο τα προβλήματα ήταν μεγάλα και πλημμύρισαν πολλά καταστήματα.

ΕΜΥ: Πρόγνωση για απόψε και αύριο, Σάββατο

Στα βόρεια ηπειρωτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Βελτίωση αναμένεται το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σταδιακά όμως θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη Ελλάδα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί έως 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις απόψε με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά από τις πρωινές ώρες αύριο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία απόψε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία μέχρι το πρωί στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΙΟΝΙΟ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοανατολικοί 4 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 Μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη και το μεσημέρι-απόγευμα πιθανόν στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι στη νότια Ελλάδα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και κατά τόπους στη νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Στην κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με την εκδήλωση φαινομένων κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι