Προβληματισμός στη Χίο με τα 67 κρουσματα σε μετανάστες

Προβληματισμός στη Χίο με τα 67 κρουσματα σε μετανάστες

Ευρεία σύσκεψη για το χώρο στέγασης των προσφύγων και των μεταναστών στη Χίο συγκάλεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο νησί, με τη συμμετοχή του δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη, του αντιπεριφερειάρχη, Παντελή Βρουλή και άλλων παραγόντων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη σύσκεψη «αποφασίστηκε – μετά από τις συστάσεις των ειδικών- να συνεχιστεί ο υγειονομικός αποκλεισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως έχει τεθεί από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που ενισχύθηκε από δύο γιατρούς, μετέβη στο νησί και πραγματοποίησε 719 ελέγχους και σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, 67 αιτούντες άσυλο είναι θετικοί στον ιό και σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ασυμπτωματικοί.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η περιφέρεια με χρηματοδότηση του υπουργείου Μετανάστευσης θα επαναλειτουργήσει ιατρείο μέσα στη ΒΙΑΛ. Επίσης, τόνισε ότι «η δομή θα παραμείνει σε υγειονομικό αποκλεισμό για όσο διάστημα κρίνουν οι ειδικοί. Η αστυνομία θα ενισχύσει τις προσπάθειες επιβολής του μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δομή δεν έχει εξωτερική περίφραξη».

Τέλος, πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους και στον τοπικό πληθυσμό, «ενώ το νοσοκομείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κρίση και θα ενισχυθεί περαιτέρω, όπως απαιτείται».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι