Προβληματίζονται πολλά κράτη για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά

Προβληματίζονται πολλά κράτη για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά

Η επικινδυνότητα της Ερυθράς Θάλασσας λόγω του Μεσανατολικού θέμα τηλεδιάσκεψης

Τα φλέγοντα ζητήματα ασφαλείας στην Ερυθρά Θάλασσα με ιδιαίτερη έμφαση στην αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ύστερα από τις επιθέσεις των Χούθι εξετάσθηκαν σε σύσκεψη υπουργών Άμυνας κρατών κυρίως της Ε.Ε, της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Ο συμμετέχων υφυπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, εκπροσωπώντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, επαναβεβαίωσε την ισχυρή και ακλόνητη προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας το ρόλο της, ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι