Προχωράμε στην ανατολική Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Στον πόλεμο τα κέρδη υπολογίζονται σε δολάρια και οι απώλειες σε ζωές! Γιώργος Βενέτης

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα χωριό στην περιοχή του Ντονέτσκ και κέρδισαν καλύτερες θέσεις στην περιοχή του Χάρκοβου αποκρούοντας ουκρανικές επιθέσεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επισήμανε ότι ο ρωσικός στρατός προχωράει κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή τον Φεβρουάριο στο ρωσικό στρατό να προχωρήσει περαιτέρω εντός της Ουκρανίας μετά την πτώση της πόλης Αβντίιβκα όπου τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάσθηκαν να την εγκαταλείψουν “εν μέσω χάους”. Η Ουκρανία είχε δηλώσει τότε ότι ο στρατός της αποχώρησε από την Αβντίιβκα.

Εχθές το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την Νοβομπαχμουτίφκα, ένα χωριό κοντά στο Οτσερέτινε, στο οποίο εξελίχθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών τις τελευταίες μέρες. «Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν επιτυχώς να αποκομίζουν τακτικής σημασίας κέρδη προς την κατεύθυνση της Αβντίιβκα στις ερχόμενες εβδομάδες», ανέφερε το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (Institute for the Study of War). «Η επόμενη γραμμή αμυνόμενων οικισμών στην περιοχή βρίσκεται σε κάποια απόσταση από την ουκρανική αμυντική γραμμή στην οποία επιτίθενται οι ρωσικές δυνάμεις από τότε που κατέλαβαν την Αβντίιβκα στα μέσα Φεβρουαρίου 2024», ανέφερε το Ινστιτούτο.

Σημειώνεται ότι, η Ρωσία ελέγχει περίπου το 18% της Ουκρανίας- στο ανατολικό και νότιο τμήμα- και έχει κερδίσει εδάφη από τότε που απέτυχε η αντεπίθεση του Κιέβου το 2023 να κάνει οποιαδήποτε σοβαρή πρόοδο ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι