Ψάχνονται οι Τούρκοι! Επίθεση στην Ελλάδα και για νεκροταφείο στη Χαλκιδική!

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορεί την Αθήνα για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την ανακάλυψη ενός μουσουλμανικού νεκροταφείου στα Σήμαντρα της Χαλκιδικής. Μάλιστα, το “τουρκικό” νεκροταφείο βρέθηκε κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός ελληνικού σχολείου, με αποτέλεσμα την άμεση επίσκεψη στο σημείο του Τούρκου πρόξενου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, το τουρκικό προξενείο ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές πως στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν 201 τάφοι που ανήκουν σε μουσουλμάνους και «χωρίς καμία ενημέρωση», οι σοροί τους φυλάχτηκαν «στην αποθήκη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής».

Έτσι, ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό ΥΠΕΞ. Τελικά, όπως αναφέρει η Άγκυρα τα κατασκευαστικά έργα στην περιοχή σταμάτησαν και οι σωροί «θάφτηκαν σε μια τελετή σύμφωνα με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις» για να είναι φανερό πως ο χώρος εκεί υπήρξε «μουσουλμανικό νεκροταφείο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι