Ψάχνονται στην Αμαλιάδα: Χειρουργήθηκαν με rapid test αρνητικό, αλλά το μοριακό βγήκε θετικό

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε ασθενείς και εργαζομένους στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, καθώς δύο ασθενείς χειρουργήθηκαν χωρίς λήψη μέτρων με αρνητικό rapid test στον προεγχειρητικό έλεγχο, αλλά όταν πήραν εξιτήριο… βγήκε η απάντηση από το μοριακό τεστ, και ήταν θετική!

Τα δύο περιστατικά εισήχθησαν την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο Αμαλιάδας ως τακτικά χειρουργεία και κατά την είσοδό τους, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έγιναν και στους δύο rapid test, τα οποία βγήκαν αρνητικά. Στη συνέχεια, όταν εισήχθησαν στη χειρουργική κλινική, ελήφθησαν και μοριακά τεστ.

Τα αποτελέσματα των μοριακών δεν γνωστοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, που είχε προγραμματισθεί να γίνουν οι επεμβάσεις και οι δύο ασθενείς χειρουργήθηκαν –ο άνδρας για κοίλη και η γυναίκα για χολή. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου θετικά το πρωί του Σαββάτου, ο ένας ασθενής είχε πάρει ήδη εξιτήριο. Τώρα ψάχνουν επαφές, εντός και εκτός νοσοκομείου, ειδικά για τον ένα που είχε πάρει και εξιτήριο προτού μάθει ότι ήταν “θετικός”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι